Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Κατηγορείται για αντισημιτισμό η Ντεν Χαγκ



Τα αντισημιτικά συνθήματα που ακούστηκαν σε παιχνίδια της Ντεν Χαγκ, πιθανή αντιπάλου της Ομόνοιας στον γ’ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, θα οδηγήσουν την ομάδα της Χάγης στο εδώλιο του κατηγορούμενου.

Συγκεκριμένα η Επιτροπή Καταπολέμησης του Αντισημιτισμού μήνυσε την ολλανδική ομάδα και η αγωγή θα εξεταστεί στις 2 Αυγούστου ενώπιων δικαστηρίου, σύμφωνα με δημοσίευμα στην Ολλανδία.

Η αγωγή αναφέρει πως η διοίκηση της Ντεν Χαγκ δεν έπραξε ότι ήταν δυνατό για να αποτρέψει τους οπαδούς της ομάδας να εκφράσουν αντισημιτικά αισθήματα και στην αγωγή ζητούν την τιμωρία της ομάδας και πιο συγκεκριμένα τη διακοπή των αγώνων, όταν ακούγονται τέτοια συνθήματα.

Εκπρόσωπος της Ντεν Χαγκ, από την πλευρά του, είπε ότι ακολουθούνται όλα τα πρωτόκολλα της ολλανδικής ομοσπονδίας για τις περιπτώσεις ρατσιστικών συνθημάτων.

Το ολίσθημα του ΊμερςΚύριο επιχείρημα της Επιτροπής Καταπολέμησης του Αντισημιτισμού είναι η ενέργεια του Λεξ Ίμερς (φώτο), παίκτη της Ντεν Χαγκ, μετά από τη νίκη με 3-2 απέναντι στον Άγιαξ τον περασμένο Μάρτιο, να τραγουδήσει σύνθημα σε πάρτι-νίκης στο οποίο έλεγε πως «πάμε να κυνηγήσουμε Εβραίους».

Ο Άγιαξ έχει στενούς δεσμούς με την εβραϊκή κοινότητα του Άμστερνταμ και συχνά ο «Αίαντας» γίνεται στόχος αντισημιτικών συνθημάτων. Ο Ίμερς (που τιμωρήθηκε για τέσσερις αγωνιστικές) απολογήθηκε για την ενέργεια του αυτή, λέγοντας απλά πως παρασύρθηκε.

Ηρόδοτος Μιλτιάδους

Δεν υπάρχουν σχόλια: