Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Τώρα θυμήθηκαν τα διπλά συμβόλαια;

Και ξαφνικά, voila! Θέμα διπλών συμβολαίων! Με εντολές του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, Πέτρου Κληρίδη, άρχισαν διαδικασίες για ποινική δίωξη κατά της Ομόνοιας, του προέδρού της και του Γιάννη Οκκά!

Για να σοβαρευτούμε λίγο, το θέμα των διπλών συμβολαίων χρονολογείται. Το γνωρίζουμε εδώ και χρόνια. Όλοι το ξέρουμε και κάνουμε τις πάπιες.

Οι σύλλογοι, στην προσπάθειά τους να γλυτώσουν από μεγάλο μέρος των φορολογικών τους υποχρεώσεων, κάνουν δυο συμβόλαια. Ένα για τα μάτια της Πολιτείας με απολαβές πολύ λιγότερες από τις πραγματικές (αυτό κατατίθεται στην ΚΟΠ), κι ένα ιδιωτικό συμφωνητικό με τους παίκτες, στο οποίο παρουσιάζονται τα αληθινά ποσά.

Αν δεν πήγαινε έτσι το πράμα, δεν θα έρχονταν στην Κύπρο όλοι εκείνοι οι παικταράδες που «κατηφόρισαν» τα τελευταία χρόνια. Το ποδοσφαιρικό μας επίπεδο δεν θα ανέβαινε τόσο πολύ. Δεν θα ακουγόταν η μικρή Κύπρος σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου για τους ποδοσφαιρικούς της άθλους... Όλοι τα αναγνωρίζουμε αυτά.

Λάβετε υπόψιν σας, επίσης, ότι δεν είναι η πρώτη φορά που παρουσιάστηκαν στα πολιτικά δικαστήρια συμβόλαια ποδοσφαιριστών με τις πραγματικές απολαβές. Πριν από τον Οκκά, στα πολιτικά δικαστήρια προσέφυγαν κι άλλοι παίκτες, παρουσιάζοντας ιδιαίτερα... αποκαλυπτικά έγγραφα.

Γιατί, λοιπόν, οι Διωκτικές Αρχές συγκινήθηκαν τώρα για τα διπλά συμβόλαια; Γιατί τόσο καιρό δεν έκαναν τίποτα;

Θέλετε την άποψη του γράφοντα; Το θέμα με τα διπλά συμβόλαια ήρθε στο προσκήνιο λίγο μετά τις έντονες επικρίσεις που δέχθηκαν οι Αρχές μας, για την αδυναμία τους να στοιχειοθετήσουν υπόθεση για όλα αυτά τα... ύποπτα παιχνίδια που έγιναν στην Κύπρο. Την αδυναμία τους να βοηθήσουν στο ξήλωμα τους κυκλώματος που εδρεύει στην Ελλάδα και υλοποιούσε τα σκοτεινά του σχέδια χάρη σε ανθρώπους που βρίσκονται στο νησί μας. Τα διπλά συμβόλαια, λοιπόν, που ήταν μια πολύ εύκολη γι’ αυτούς υπόθεση, τους βοηθάει να κερδίσουν τις εντυπώσεις. Γιατί, έστω και για λίγο, τα επικριτικά βλέμματα θα πάψουν να τους ενοχλούν...

Και κάτι ακόμα. Αν την πληρώσουν η Ομόνοια και ο Οκκάς για το όλο θέμα, οι Αρχές μας θα πρέπει να τα βάλουν (και να τα βγάλουν πέρα) με όλες τις κυπριακές ομάδες. Κι επειδή, αυτό δεν μπορεί να γίνει, θα επικαλεστούν ένα νόμο που τους εμποδίζει και θα κάνουν πίσω. Για ακόμη μια φορά...

Φάνης Μακρίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: