Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Να επικροτήσουμε ή να χλευάσουμε;

Μεγάλο το δίλημμα... Να επικροτήσουμε τις Διωκτικές Αρχές που κινούνται για το θέμα των διπλών συμβολαίων ή να τις χλευάσουμε; Από τη μια, πάνε να τηρήσουν το νόμο, κάτι απαραίτητο για μια κοινωνία. Από την άλλη, όμως, ασχολούνται με το θέμα των συμβολαίων σε μια... ύποπτη χρονική στιγμή, ενώ πάνε να βλάψουν το ποδόσφαιρο που πρόσφερε πολύτιμες υπηρεσίες στον τόπο μας.
Όπως γράψαμε και χθες ο Γενικός Εισαγγελέας και η Αστυνομία άρχισαν διώξεις για τα διπλά συμβόλαια, λίγο μετά την αποτυχία τους να στοιχειοθετήσουν υπόθεση για τα ύποπτα παιχνίδια και την αδυναμία τους να διερευνήσουν πληροφορίες που εμπλέκουν την Κύπρο στο κύκλωμα των στημένων αγώνων του Ελλαδικού χώρου.

Επιπλέον, αν πάρουν μέχρι τέλους την υπόθεση με τα διπλά συμβόλαια θα πρέπει να κτυπήσουν όλους τους κυπριακούς συλλόγους. Κι αν το κάνουν αυτό, το επίπεδο του ποδοσφαίρου μας θα πέσει κατακόρυφα. Γιατί, κακά τα ψέματα, με κάτι τρικ όπως αυτό με τα διπλά συμβόλαια, μπόρεσαν τα σωματεία μας να αποκτήσουν οικονομική ισχύ, να φέρουν παικταράδες στο νησί και να κάνουν δυνατές ομάδες που μας χάρισαν διεθνείς διακρίσεις.

Θυμίζουμε ότι η Ανόρθωση με τις ευρωπαϊκές της πορείες έκανε γνωστό στα πέρατα της γης το πολιτικό μας πρόβλημα. Η ομάδα της Αμμοχώστου πέτυχε ό,τι δεν κατάφεραν να κάνουν τόσα χρόνια οι πολιτικοί μας και να πλήξει τον εγωισμό των Τούρκων, οι οποίοι είδαν την προπαγάνδα τους να φαίνεται αδύνατη μπροστά σε μια επιτυχία κυπριακής ομάδας (ο αποκλεισμός της Τράμπζονσπορ και η προβολή της κατάστασης στην Κύπρο από διεθνή Μ.Μ.Ε., όπως αυτά της Κίνας, προκάλεσε παγκόσμια αίσθηση).

Γι’ αυτό, λοιπόν, κάνουμε λόγο για δίλημμα...

Φάνης Μακρίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: