Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Εκδήλωση στήριξης στον πρόεδρο της ΕΣΚ, Αντώνη Μακρίδη


Ως συντάκτες του αθλητικού τμήματος του «ΠΟΛΙΤΗ», εκφράζουμε τη στήριξη μας προς τον συνάδελφο και πρόεδρο της συνδικαλιστικής μας οργάνωσης (Ε.Σ.Κ.), Αντώνη Μακρίδη. Ο λόγος είναι πολύ απλός και δεν χρήζει ιδιαίτερης ανάλυσης. Ο Αντώνης Μακρίδης, σε  όλες τις δύσκολες στιγμές για τους δημοσιογράφους ήταν εκεί! Και όταν λέμε «ήταν εκεί» δεν εννοούμε ότι έδινε απλώς την παρουσία του. Ήταν δίπλα μας, μας στήριζε και ΕΝΕΡΓΟΥΣΕ με στόχο την προάσπιση των συμφερόντων μας. Στο μυαλό του δεν βρισκόταν τίποτα άλλο, παρά μόνο η διασφάλιση των δικαιωμάτων μας.

Τον έχουμε δει σε δράση και συνεπώς γνωρίζουμε ποιες είναι οι προτεραιότητές του ως κορυφαίο διοικητικό στέλεχος του συνδικαλιστικού μας οργάνου. Γνωρίζουμε καλά πως δεν ασχολείτο με μικρότητες κι ούτε έδινε σημασία σε θέματα δευτερευούσης σημασίας.

Γι’ αυτούς τους λόγους μας προκαλεί μεγάλη εντύπωση το γεγονός ότι υπήρξε περίπτωση συναδέλφου του στο διοικητικό συμβούλιο που αμφισβήτησε την προσφορά του Αντώνη Μακρίδη. Αναφερόμαστε σε στέλεχος, το οποίο στις τέσσερις τελευταίες τοπικές συνελεύσεις του συντακτικού προσωπικού του «ΠΟΛΙΤΗ» (για απολύσεις συναδέλφων), έλαμψε δια της απουσίας του. Παρόλο που είχε κι έναν λόγο παραπάνω να βρίσκεται εκεί για να στηρίξει τους συναδέλφους του.

Επιπλέον, μας προξενεί εντύπωση το γεγονός ότι τα περισσότερα διοικητικά στελέχη του Δ.Σ. της Ε.Σ.Κ., επιμένουν να ασχολούνται με θέματα τα οποία κατά γενική ομολογία δεν έχουν να κάνουν με τη βελτίωση της θέσης του συντάκτη, που είναι το μείζον θέμα στις μέρες μας. Ακόμα κι όταν εξαπολύθηκαν πυρά κατά των κυπριακών Μ.Μ.Ε. από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, επέλεξαν το δρόμο της σιωπής, «κόβοντας» τη σχετική επιστολή του πρόεδρου της Ε.Σ.Κ.

Επιπλέον, αδυνατούμε να κατανοήσουμε γιατί ως συμβούλιο επιλέγουν να μην συμμετέχουν στις αποφάσεις για τη διαχείριση κι αξιοποίηση των χρημάτων μας και δίνουν το ελεύθερο σε κάποιον άλλον (αντικαταστατικά) να το κάνει αυτό. Είναι ανήκουστο.

Γνωρίζουμε ότι τα εν λόγω διοικητικά στελέχη, στις εκλογές του περασμένου Δεκεμβρίου υπέβαλαν υποψηφιότητα για το Δ.Σ. της Ε.Σ.Κ. έχοντας στο μυαλό τους ότι θα εκλεγεί άλλο άτομο στην προεδρία. Η εκλογή στο κορυφαίο διοικητικό πόστο του Αντώνη Μακρίδη, που συγκέντρωσε το 64% των ψήφων, λοιπόν, ίσως τους άλλαξε τα σχέδια. Αυτό, όμως, ποσώς μας ενδιαφέρει. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η προάσπιση των συμφερόντων του δημοσιογράφου, που περνάει ιδιαίτερα δύσκολες στιγμές. Ας το χωνέψουν αυτό, κι ας αφήσουν τον πρόεδρο να επιτελέσει ανεμπόδιστα το έργο του.

Δημήτρης Δημητρίου
Άντρη Χρίστου
Μάριος Χατζηστυλλής
Ανδρέας Σταυρινίδης
Χριστόφορος Χριστοφή
Χρίστος Έλληνας
Φάνης Μακρίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: