Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

Διακοπές για το γιο της κοπέλας του!

Ε ρε γλέντια που γίνονται με τα λεφτά του φορολογούμενου! Δίνει ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού χρήματα σε μια Ομοσπονδία για να καλύψει τις ανάγκες της και κάποια διοικητικά στελέχη, τα ξοδεύουν όπως θέλουν. Ας μπούμε στο ψητό, παραθέτοντας μια «πικάντικη» ιστορία που κυκλοφορεί στο χώρο του αθλητισμού...

Ένας παράγοντας Ομοσπονδίας «υπηρετώντας» τον αθλητισμό από υψηλό διοικητικό πόστο, συμπεριέλαβε στην αποστολή (για αγώνες στο εξωτερικό) και έναν προπονητή, άγνωστο μέχρι εκείνη τη στιγμή στους συναδέλφους του. Όταν οι τελευταίοι γνώρισαν από κοντά τον κόουτς, έμειναν με το στόμα ανοιχτό, αφού διαπίστωσαν ότι ήταν σε εφηβική ηλικία!

Αυτό δεν ήταν τίποτα, όμως, μπροστά στην άλλη αποκάλυψη. Ξέρετε τι σχέση είχε ο παράγοντας με τον έφηβο που συμπεριέλαβε στην αποστολή ως προπονητή; Ο μικρός, ήταν γιός της συντρόφου του! Με άλλα λόγια, το διοικητικό στέλεχος του συγκεκριμένου αθλητικού σώματος, κανόνισε τις καλύτερες (δωρεάν) διακοπές για το παιδί της κοπελιάς του!

Υπάρχει και συνέχεια στην ιστορία. Πρωταγωνιστής και σ’ αυτή την περίπτωση ο παράγοντας που έπαιζε με τα χρήματα των φορολογούμενων.

Σε ένα αθλητικό γεγονός στο εξωτερικό χρησιμοποιούσε υπηρεσιακό κινητό (γραμμένο στην Ομοσπονδία). Όταν τέλειωσαν οι αγώνες κι ο φιλαράκος μας επέστρεψε στην Κύπρο, παρουσίασε λογαριασμό που άγγιζε τα 900 ευρώ! Οι άνθρωποι της Ομοσπονδίας έσπαγαν το κεφάλι τους: «Πού τηλεφωνούσε και κατάφερε να κάνει τόσο υψηλό λογαριασμό»;

Κι ανακάλυψαν τι έγινε! Ζήτησαν αναλυτική κατάσταση του τηκλεφωνικού λογαριασμού και διαπίστωσαν ότι τα 750 ευρώ (από τα 900) αφορούσαν τηλεφωνήματα προς τη σύντροφό του!

Ευτυχώς τα τερτίπια του δεν πέρασαν στο ντούκου. Το Διοικητικό Συμβούλιο του συγκεκριμένου αθλητικού σώματος, αφού πρώτα ενημέρωσε και τις αθλητικές αρχές, αποφάσισε να τον υποβιβάσει από τη θέση του... Κάλλιο αργά, παρά ποτέ.

Φάνης Μακρίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: