Σάββατο 13 Αυγούστου 2011

Πιο προσεκτικά κ. Χριστόφια



Λέτε να έχει και η Cadillac One την ίδια συμπεριφορά;

Επέστρεφα τις προάλλες το βράδυ από την Λεμεσό και οδηγούσα στη δεξιά λωρίδα του αυτοκινητόδρομου. Από το καθρεφτάκι βλέπω πως αρκετά πίσω έρχονταν με ταχύτητα μερικά περιπολικά, τα φώτα των οποία αναβόσβηναν. Όπως ήταν λογικό, πήρα την αριστερή λωρίδα για να τους αφήσω να με προσπεράσουν.

Τελικά αποδείχτηκε πως ήταν η προεδρική συνοδεία, που όπως έμαθα αργότερα, επέστρεφε στη Λευκωσία από μια εκδήλωση στο λιμάνι. Αποτελείτο από τη λιμουζίνα του κ. Δημήτρη Χριστόφια, με την κυπριακή σημαία στο δεξί μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου και δύο αστυνομικά οχήματα να το συνοδεύουν.

Το ότι η συνοδεία ταξίδευε με (τουλάχιστον) 140 χλμ/ώρα σε υπεραστικό όπου το όριο ταχύτητας είναι 100 χλμ/ώρα, δεν είναι αυτό το μεγαλύτερο πρόβλημα. Αυτό που δημιούργησε μεγαλύτερη κακή εντύπωση, ήταν η συμπεριφορά της προεδρικής συνοδείας και οι κινήσεις των αστυνομικών οχημάτων.

Έκαναν ζιγκ-ζαγκ, έμπαιναν στις δύο λωρίδες ή ενίοτε και στις δύο ταυτόχρονα, για να ανοίξουν βασικά το δρόμο, προκαλώντας σύγχυση και βάζοντας σε κίνδυνο τους οδηγούς, οι οποίοι φρέναραν απότομα, για να μείνουν μακριά από τα «τρελά» αστυνομικά οχήματα.

Κάποιοι μου έχουν πει πως την ίδια συμπεριφορά στον δρόμο είχαν και προηγούμενοι πρόεδροι της Δημοκρατίας. Όπως και να ‘χει, θα περίμενα από έναν ηγέτη του κράτους, να απαιτεί από τη συνοδεία του να δείχνει περισσότερο σεβασμό στον κόσμο που οδηγά να πάει σπίτι και να μην επιτρέπει στους συνοδούς του να τρέχουν σαν τους τρελούς.

Ηρόδοτος Μιλτιάδους

Δεν υπάρχουν σχόλια: