Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Όλοι οι Κύπριοι παίκτες του εξωτερικού στο facebook!

Το facebook («προσωποβιβλίο» το αποκαλεί, χαριτολογώντας, ένα φιλαράκι) και το διαδίκτυο γενικότερα είναι ένα όπλο στα χέρια κάθε χρήστη, που μπορεί να γίνει ευλογία ή και κατάρα. Εξαρτάται από τον τρόπο που το χειρίζεσαι. Αν είσαι πάνω απ’ τον υπολογιστή όλη μέρα και δεν κάνεις τίποτα άλλο, παρά να μπαίνεις σε ιστοσελίδες-σαβούρες, τότε αποβλακώνεσαι. Αν, όμως, αξιοποιείς (χρησιμοποιώντας με φειδώ) τις ευκαιρίες που σου προσφέρει, τότε βγαίνεις κερδισμένος.

Μπαίνω στο ψητό γιατί «τράβηξε» πολύ αυτός ο πρόλογος. Αφορμή για τα πιο πάνω σημειώματα είναι μια ποδοσφαιρική σελίδα στο facebook. Θέμα και αντικείμενό της, όλοι οι Κύπριοι ποδοσφαιριστές του εξωτερικού!

Παιδιά συμπατριωτών μας, που είτε γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στο εξωτερικό, είτε είναι γέννημα-θρέμμα της Κύπρου και κάνουν τα πρώτα τους ποδοσφαιρικά βήματα εκτός νήσου.

Η ονομασία της σελίδας στο facebook (ο δημιουργός της είναι κάποιος που θέλει να προσφέρει στο ποδόσφαιρό μας και δεν προβάλλει το όνομά του) είναι «Cypriot Footballers Abroad» και σ’ αυτήν γίνεται ενημέρωση για τα τελευταία νέα των ποδοσφαιριστών μας με διεθνή καριέρα.

Σύμφωνα με το σημείωμα στον συγκεκριμένο ιστότοπο, στόχος του είναι «...να ενημερώνει σε εβδομαδιαία βάση για την πορεία των νεαρών Κυπρίων του εξωτερικού. Όλο και περισσότεροι άνθρωπο πρέπει να υποστηρίζουν αυτά τα αστέρια, που έχουν προοπτική για να αγωνιστούν στην Εθνική Κύπρου».

Με λίγα λόγια, μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους ομοσπονδιακούς προπονητές μας. Οι τελευταίοι, μέσω τη συγκεκριμένης σελίδας, μπορούν να εντοπίσουν ταλαντούχους παίκτες για τις εθνικές ομάδες και να έρθουν σε επαφή μαζί τους (ήδη κάποιοι έχουν αξιοποιήσει τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα)!

Φάνης Μακρίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: