Τετάρτη 12 Μαρτίου 2008

Τέσσερα παιχνίδια «μπλοκαρίστηκαν»

Η 24η αγωνιστική του πρωταθλήματος α΄ κατηγορίας συνοδεύτηκε από περίεργες ιστορίες, που αφορούσαν αποτελέσματα συγκεκριμένων παιχνιδιών. Και να σκεφτείτε ότι φέτος με το νέο τρόπο διεξαγωγής της διοργάνωσης, οι αδιάφορες ομάδες είναι πολύ λίγες...

* Ακούσαμε πάλι «σενάρια» με πρωταγωνιστές μεσαζόντες που είναι σε θέση να ελέγχουν καταστάσεις και για κίνηση μεγάλων ποσών...

* Θα μπορούσε κανείς να πει ότι πρόκειται για κουβέντες του καφενέ, αφού καμιά απ΄ αυτές τις ιστορίες που μεταδίδουν οι «γνώστες του παρασκηνίου» δεν μπορεί να στοιχειοθετηθεί ή να αποδειχθεί.

* Κι όμως, οι εταιρείες στοιχημάτων που παρακολουθούν τα πονταρίσματα που παίζονται σε κάποιες αναμετρήσεις, δεν τα περνούν στο ντούκου όλα αυτά που κυκλοφορούν. Το περασμένο Σαββατοκύριακο, για όσους δεν το έψαξαν το θέμα, τέσσερις από τους επτά αγώνες της 24ης αγωνιστικής, «μπλοκάριστηκαν» από διαφορετικές εταιρείες στοιχημάτων!

* Και για να σταματήσουν κάποιες εταιρείες να δέχονται στοιχήματα για ορισμένους αγώνες, κάτι περισσότερο θα ξέρουν. Μην ξεχνάμε ότι οι «μπουκς» δεν κινούνται στην τύχη. Έχουν πολύ καλές πληροφορίες (φαίνεται απ΄ τις τιμές που δίνουν για να παρασύρουν τους παίκτες του στοιχήματος) και παρακολουθούν πολύ στενά τα πονταρίσματα στο παζάρι.

* Μην ξεχνάμε επίσης ότι η ΟΥΕΦΑ σε μια προσπάθειά της να ελέγξει τα παιχνίδια των ευρωπαϊκών διασυλλογικών διογρανώσεων, συνεργάζεται με εταιρεία που μοναδική της δουλειά είναι να παρακολουθεί τα ύποπτα πονταρίσματα σε όλο τον κόσμο.
Όλα αυτά μας κάνουν να διερωτόμαστε: Είναι όντως κουβέντες του καφενέ;

Φάνης Μακρίδης

Δημοσιεύτηκε στις 12/03/2008 στην εφημερίδα "ΠΟΛΙΤΗΣ"
Στήλη: "Ο Παρατηρητής"

Δεν υπάρχουν σχόλια: