Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Από το «δίπλα-δίπλα» στις νεκρές ζώνες


Διάβαζα στα ρεπορτάζ πριν το Σούπερ Καπ πως ΑΠΟΕΛ και Ομόνοια πήραν, μετά από απόφαση της ΚΟΠ, από 7900 εισιτήρια για τον αγώνα της περασμένης Κυριακής.

Δηλαδή σύνολο 15.800 εισιτήρια για τις δύο ομάδες, σε ένα στάδιο όπου η συνολική χωρητικότητα είναι 22.859 (σύμφωνα με την ιστοσελίδα του ΓΣΠ).

Θυμήθηκα τον τελικό του 2000 ανάμεσα στους δύο «αιώνιους», τον πρώτο που έγινε στο νέο (τότε) ΓΣΠ. Εκείνη την ημέρα είχαν κοπεί 22.225 εισιτήρια και το αξιοπερίεργο (για μας σήμερα) ήταν ο τρόπος που χωρίστηκε το γήπεδο. Οι οπαδοί της κάθε ομάδες πήραν τις δύο τους κερκίδες πίσω από τα τέρματα, αλλά και από μισή δυτική και μισή ανατολική! (φώτο)

Αυτό σήμερα θα ήταν απλά αδιανόητο και είναι πολύ προβληματικό το γεγονός ότι από το σημείο ΑΠΟΕΛίστες και Ομονοιάτες να τοποθετούν τα πανό τους δίπλα-δίπλα στο πάνω μέρος της φυσούνας της δυτικής (ναι, έγινε και αυτό στο συγκεκριμένο ματς), φτάσαμε στις νεκρές ζώνες χιλιάδων θέσεων, απλά για να νιώθουμε ασφαλείς.

Έτσι για την ιστορία, να πούμε πως το ρεκόρ εισιτηρίων στο ΓΣΠ, είναι 23.043 από τον αγώνα ΑΠΟΕΛ-Ομόνοια τη σεζόν 2002-03.

Ηρόδοτος Μιλτιάδους

Δεν υπάρχουν σχόλια: