Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Ο Εθνικός είπε «όχι» στη Ροστόφ! Το άλλο με τον Πόμπο το ξέρετε;

Κάποτε ακούμε και ωραία ποδοσφαιρικά ανέκδοτα. Ιστορίες που πάνε να μας πλασάρουν κάποιοι για αληθινές, αλλά το μόνο που πετυχαίνουν είναι να μας προκαλούν άφθονο γέλιο...

Δεν ήταν λίγοι αυτοί που ξέσπασαν σε χάχανα όταν άκουσαν πως η συμφωνία του Εθνικού Άχνας με τη Ροστόφ για την παραχώρηση του Νουρεντινόφσκι, χάλασε γιατί ο ρωσικός σύλλογος ήθελε να καταβάλει το ποσό για την απόκτηση του Σκοπιανού γκολκίπερ, σε δόσεις... Σύμφωνα με τα φούμαρα που πλάσαραν κάποιοι στην ποδοσφαιρική μας πιάτσα, ο Εθνικός δεν δεχόταν να πάρει το ποσό της μεταγραφής σε δόσεις, είπε «όχι» και κάπου εκεί επήλθε ναυάγιο!

Αστεία αιτιολογία... Καταρχάς γιατί η ρήτρα στο συμβόλαιο του ποδοσφαιριστή ανέρχεται στα 150.000 ευρώ. Ποσό πολύ μικρό για έναν ρωσικό σύλλογο...

Αλλά και ο Εθνικός να αξίωνε περισσότερο χρήμα από τους Ρώσους, οι τελευταίοι δεν θα είχαν κανένα πρόβλημα να τα δώσουν. Ακόμα κι ένα παιδάκι που τώρα αρχίζει να διαβάζει αθλητικές εφημερίδες, γνωρίζει καλά ότι οι ρωσικοί σύλλογοι δεν έχουν οικονομικά «κολλήματα» (για πολλούς και διάφορους λόγους).

Δεν είναι μόνο το οικονομικό κομμάτι που κάνει την αιτιολογία να φαίνεται γελοία. Είναι και τα γεγονότα σε σχέση με τις προσπάθειες της Ροστόφ να αποκτήσει γκολκίπερ.

Οι Ρώσοι καιροφυλακτούσαν για τον Πλετίκοσα. Τον διεθνή Κοράτη τερματοφύλακα (82 εμφανίσεις με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας του). Γι’ αυτό δεν έκλειναν τον Νουρεντινόσκι. Ο μεγάλος στόχος ήταν άλλος.

Όπως καταλάβατε, δεν απέρριπταν τον Νουρεντινόφσκι γιατί ήθελαν να είναι «καβατζομένοι» σε περίπτωση που δεν καθίστατο δυνατή η μεταγραφή του 32χρονου πρώην τερματοφύλακα της Τότεναμ και της Σπαρτάκ Μόσχας...

Και μόλις ο Πλετίκοσα ξεκαθάρισε πως είναι ελεύθερος, οι Ρώσοι συμφώνησαν μαζί του κι ακολούθως έστειλαν το μήνυμα στο Νουρεντινόσκι πως δεν τον χρειάζονται.

Άκου εκεί, είπε «όχι» ο Εθνικός στη Ροστόφ... Μα για μωρά μας περάσατε;

Φάνης Μακρίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: