Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Βολικός κανονισμός!

Με τα καταστατικά και τους κανονισμούς της ΚΟΠ, δύσκολα τα βγάζεις πέρα...

Τα τελευταία χρόνια, ο συντάκτης ενός κανονισμού αναφερόταν σε... «ρήξη αντικειμένου», αντί «ρίψη» (από το ρήμα «ρίπτω» που σημαίνει «ρίχνω»). Μιλάμε για τραγικό λάθος και «βιασμό» της ελληνικής γλώσσας...

Υπάρχουν όμως και πιο περίπλοκες περιπτώσεις. Όπως κι αυτή, για την οποία θα σας πληροφορήσουμε πιο κάτω...

Στο βιβλιάριο κανονισμών και εγγραφών της ΚΟΠ (σελ. 72, άρθρο 24.2) υπάρχει η εξής αινιγματική αναφορά: «Το σωματείο με το οποίο ο ποδοσφαιριστής είναι εγγεγραμμένος θα είναι υπεύθυνο για την ασφάλιση του ποδοσφαιριστή έναντι ασθένειας, ατυχήματος ή ανικανότητας, μόνιμης ή προσωρινής, μερικής ή ολικής κατά τη διάρκεια της αποδέσμευσης του. Η κάλυψη θα πρέπει να εκτείνεται και κατά τη διάρκεια αγώνα ή προπόνησης της Εθνικής ομάδας».

Με απλά λόγια, η Ομοσπονδία μάς λέει ότι ένας παίκτης πρέπει να είναι ασφαλισμένος κατά τη διάρκεια της αποδέσμευσής του (;;;). Επειδή η αποδέσμευση δεν έχει καμιά διάρκεια, αλλά κι επειδή δεν είναι λογικό να χρησιμοποιείται η συγκεκριμένη λέξη (δεν κολλάει στην πρόταση), εικάζουμε πως αυτός που συνέτασσε το συγκεκριμένο κανονισμό είχε κάπου αλλού το μυαλό του εκείνη την ώρα και ήθελε να χρησιμοποιήσει τη λέξη «εργοδότηση».

Υπάρχουν, βέβαια και κάποιοι πιο πονηροί, που υποστηρίζουν ότι επίτηδες έγινε λάθος στο συγκεκριμένο κανονισμό, έτσι ώστε να είναι καλυμμένη η ΚΟΠ έναντι των ποδοσφαιριστών που θέλουν να ασφαλίζονται, αλλά και έναντι των σωματείων που δυσκολεύονται να ασφαλίσουν παίκτες με τα σημερινά δεδομένα. «Έχω πρόνοια για να ασφαλίζεστε» θα λέει η ΚΟΠ στους παίκτες, ενώ την ίδια στιγμή δεν θα μπορεί να τιμωρεί τους συλλόγους που δεν τους ασφαλίζουν, γιατί ο κανονισμός είναι άκυρος.

Ωραία πράματα...

Φάνης Μακρίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: