Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Ανάλυση για τους πέντε πιθανούς αντιπάλους του ΑΠΟΕΛ




ΤΟΥ Μάριου Χατζηστυλλή
Χαίρομαι που διαφωνούμε με τους συναδέλφους αναφορικά με την πραγματική δυναμικότητα των «αδυνάτων» ενόψει της αυριανής (05/08) κλήρωσης των πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, γιατί έτσι θα καλύψουμε τις απόψεις του συνόλου των φίλων αναγνωστών μας.

Θεωρώ, λοιπόν, πως καμία από τις πέντε πιθανούς αντιπάλους του ΑΠΟΕΛ, δεν είναι χειρότερη ομάδα από τη Σλόβαν, με εξαίρεση ίσως τη Στουρμ Γκρατς. Οι Σλοβάκοι ήταν όντως μια πειθαρχημένη ομάδα στο γήπεδο, μόνο όμως στο μεσοαμυντικό κομμάτι.

Είναι χαρακτηριστικό πως σε δύο αγώνες κόντρα στον ΑΠΟΕΛ, έκαναν μόνο μια αξιόλογη ευκαιρία. Συμφωνώ δε απόλυτα με τον Φάνη, πως για αυτό «ευθύνεται» στο μεγαλύτερο βαθμό ο ΑΠΟΕΛ, γιατί με την απόδοσή του, κυρίως μεσοαμυντικά, έκανε τη Σλόβαν να φαίνεται πραγματικά ανήμπορη να τα βάλει με τους πρωταθλητές μας.

Και τώρα η Βίσλα, η Μάλμε, η Γκενκ, η Πλζεν και η Στουρμ. Ενδιαφέρουσα πεντάδα...

Προσωπικά, δεν θα ήθελα τους Βέλγους. Η Γκενκ είναι μία ομάδα που τα τελευταία 2-3 χρόνια διατηρεί έναν κορμό και μια σταθερότητα, που την οδήγησε πέρσι στον τίτλο, πάνω από τις παραδοσιακές δυνάμεις Άντερλεχτ και Σταντάρ.

Ομάδα καλογυμνασμένη και δυνατή, που προχθές άφησε «ξερούς» τους Σέρβους της Παρτιζάν μέσα στο «καυτό» Βελιγράδι, ισοφαρίζοντας σε 1-1 κι ενώ με το 1-0 έχανε την πρόκριση.

Επικίνδυνη θεωρώ και τη Βίσλα, γιατί δείχνει ομάδα που έχει το γκολ (πέντε εναντίον της Λίτεξ, πρωταθλήτριας Βουλγαρίας), αλλά και τη Βικτόρια Πλζεν, αφού δεν μπορεί να είναι τυχαία ομάδα όταν έχει νικήσει δύο φορές την πρωταθλήτρια Νορβηγίας (Ρόζενμποργκ) στον προηγούμενο γύρο.

Πιο καλές περιπτώσεις φαντάζουν, πάντα για μένα, η Στουρμ και η Μάλμε. Το πρωτάθλημα Αυστρίας δεν είναι κάτι ιδιαίτερο, όπως και η συγκεκριμένη ομάδα, ενώ για τους Σουηδούς θεωρώ πως έχουν απειρία και δεν μπορούν να τα βάλουν με μια ομάδα όπως ο ΑΠΟΕΛ.

Μη σας ξεγελά η πρόκριση της Μάλμε επί της Ρέιντζερς. Έχοντας εικόνα και από τα δύο παιχνίδια, πήρε το 0-1 στη Σκοτία βρίσκοντας μια ανέτοιμη (για τέτοιο καιρό) Ρέιντζερς, ενώ στον επαναληπτικό χρειάστηκε να μείνει η αντίπαλός της με εννέα παίκτες, για να καταφέρει να ισοφαρίσει σε 1-1 και να πάρει το εισιτήριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: