Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Η καλύτερη ομάδα όλων των εποχών στην ιστορία του ΑΠΟΕΛ...

Με τη χθεσινή του πρόκριση, ο ΑΠΟΕΛ απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι αποτελεί τη σοβαρότερη ομάδα της νήσου κατά τα τελευταία χρόνια κι ότι ο σύλλογος διανύει την καλύτερη εποχή στην ιστορία του...

Οι πιο πάνω αράδες δεν αποτελούν ένα παραλήρημα με αρκετή δόση υπερβολής. Αποτελούν το λογικό αποτέλεσμα της απίστευτα επιβλητικής παρουσίας της ομάδας του Γιοβάνοβιτς στην έδρα της Σλόβαν. Μια επιβλητική εμφάνιση που στοιχειοθετείται από τα ακόλουθα σημεία:

- Ολοκλήρωσε τον αγώνα με ποσοστό κατοχής της μπάλας 63%, που είναι δύσκολο να συλλάβει ο νους, αν αναλογιστούμε ότι ο ΑΠΟΕΛ έπαιζε εκτός έδρας!

- Έκανε σωστό καταμερισμό δυνάμεων. Στο α΄ μέρος τα παιδιά του Ιβάν του τρομερού επικεντρώθηκαν (χωρίς να πέσουν στην παγίδα της παθητικότητας) στα ανασταλτικά τους καθήκοντα και στο β΄ μέρος ξεχύθηκαν μπροστά κατατρυπώντας τους Σλοβάκους. Οι γαλαζοκίτρινοι ολοκλήρωσαν τον αγώνα με 11 τελικές προσπάθειες για γκολ, οι έξι από τις οποίες ήταν εντός της αντίπαλης εστίας!

- Άψογη εφαρμογή της κάθετης πάσας. Και το πρώτο γκολ του Αΐλτον Αλμέιδα, αλλά και οι δυο φάσεις των δοκαριών του Σολάρι (όταν ο τελευταίος σημάδεψε για δεύτερη φορά το κάθετο δοκάρι, ο Μαντούκα πήρε το ριμπάουντ για να κάνει το 0-2) προήλθαν από μπαλιά-τρύπα.

- Ο Γιοβάνοβιτς έριξε τον Σολάρι στον αγώνα την κατάλληλη στιγμή. Και ο Αργεντινός ξεδίπλωσε την ικανότητά του, καθώς είχε δυο προσπάθειες για γκολ, οι οποίες ήταν και αξιόλογες. Η μπάλα κατέληξε ισάριθμες φορές στην κάθετη δοκό. Μάλιστα, η δεύτερη του προσπάθεια που σταμάτησε στο δοκάρι, αντιστοιχούσε με «ασίστ», καθώς στην επιστροφή της μπάλας ο Μαντούκα σκόραρε με άνεση...

Για να φτάσει μια ομάδα στο σημείο να παίζει τέτοια μπάλα σε ένα εκτός έδρας παιχνίδι, απέναντι σε έναν δύσκολο αντίπαλο σ’ αυτή τη φάση των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ, σημαίνει ότι υπήρχαν οι κατάλληλες συνθήκες. Συνθήκες, που δημιούργησε η διοίκηση. Μια διοίκηση που δεν παρεξήγησε το ρόλο της, δίνοντας στον αποδεδειγμένα επιτυχημένο και ικανό προπονητή της το πάνω χέρι σε όλα τα αγωνιστικά ζητήματα, αλλά και προσφέροντάς του στήριξη και σταθερότητα. Επίσης, οι διοικητικοί ηγέτες του ΑΠΟΕΛ στην πρώτη διεθνούς εμβέλειας επιτυχία πήρε μέτρα και δεν έπεσε στην παγίδα του διχασμού, που γίνεται υπαρκτή όταν προκύπτει δόξα και χρήμα.

Τίποτα, λοιπόν, δεν είναι τυχαίο... Κι εμείς, απλά, υποκλινόμαστε!

Φάνης Μακρίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: