Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

O Στάθης αποδείχθηκε πιο large από τον Μιλτιάδη

Tου Μικαέλο Παπαδάκη

Το να χαρίζεις ένα εκατομμύριο ευρώ στις μέρες μας δεν είναι εύκολο πράγμα. Μ’ αυτή την κίνηση ο Στάθης Αλωνεύτης βούλωσε τα στόματα όσων έλεγαν πως το μόνο που τον νοιάζει είναι τα λεφτά. Έκλεψε εντυπώσεις, εξέθεσε τη διοίκηση και κέρδισε μια θέση στις καρδιές του κόσμου για πάντα.

Η πρόταση της Ομόνοιας ήταν υποτιμητική για τον Αλωνεύτη και του άνοιξε την πόρτα εξόδου.

Ο Στάθης έλαβε το μήνυμα ότι δεν τον ήθελαν και έφυγε με το κεφάλι ψηλά, αποδεικνύοντας πως είναι πιο large από τον πρόεδρο, που εμφανίζεται να παζαρεύει μερικά χιλιάρικα ενώ ο ίδιος χάρισε ένα ολόκληρο εκατ. ευρώ, κι ας μην είναι μεγαλοεργολάβος.

Η δήλωση του Στάθη ήταν ηγετική. Εκεί που μιλάει τη «δύσκολη στιγμή της αγαπημένης μου ομάδας», είναι σαν να λέει «εγώ είμαι εδώ να σας βοηθήσω».

Τα περί απώλειας για τον σύλλογο γράφτηκαν για τα μάτια του κόσμου. Αν πραγματικά ήθελαν τον Αλωνεύτη θα του έκαναν την ίδια πρόταση που έκαναν στον Μακρίδη. Ο Αλωνεύτης γεννήθηκε από τα σπλάχνα της Ομόνοιας, άφησε χρήματα φεύγοντας για τη Λάρισα, έπαιρνε λιγότερα από τον Μακρίδη και έδωσε το πρωτάθλημα του 2010 - μαζί με τον Κωνσταντίνου.

Όταν στον Αλωνεύτη προσφέρεται μείωση 50% χωρίς επέκταση και στον Μακρίδη μικρότερη (σε απόλυτες τιμές) μείωση, με επέκταση δυο χρόνων – και των δυο τα συμβόλαια έληγαν το 2013 – πάει να πει πως ο πρόεδρος έχει κάνει τις επιλογές του για τον ποιον θέλει και ποιον όχι. Ο Στάθης το κατάλαβε και δεν έκανε αντιπρόταση στο τελευταίο ραντεβού. Ίσως ήταν πιο τίμιο αν του το έλεγαν ευθέως εκτιμώντας την προσφορά στον σύλλογο.

Το λάθος, κατά την άποψή μου, ήταν ο χειρισμός και όχι η απόφαση. Θεωρώ πως στην Ομόνοια είναι πιο χρήσιμος ο Μακρίδης από τον Αλωνεύτη. Πλάγιους το «τριφύλλι» έχει και τον Εφραίμ και τον Χριστοφή και τον Αβραάμ. Κύπριο πλέιμεϊκερ δεν βρίσκεις όχι μόνο στην Ομόνοια, αλλά πουθενά στον κόσμο.

Το μέλλον του Στάθη είναι στην Κύπρο, το πολύ στην Ελλάδα όπου μπορεί άνετα να κάνει… παπάδες. Και να πάει παραέξω θα γυρίσει, όπως γύρισαν ο Κονναφής, ο Οκκάς και ο Χαραλαμπίδης.

Δεν είναι εύκολο για έναν ξένο (και δη Κύπριο) να κάνει καριέρα σε μικρή ομάδα της Ευρώπης. Αν γυρίσει στην Κύπρο σε ένα – δυο χρόνια, θα γυρίσει στην Ομόνοια. Εκτός αν του κλείσουν την πόρτα και τον αναγκάσουν να παίξει αλλού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: