Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

'Αντε τώρα να... ψάχνεις για Μιχαλάκη

*Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι ο Γιόσιπ Τάντιτς είναι πολύ καλός παίκτης και ότι μπορεί να κάνει περισσότερες δουλειές στο γήπεδο από τον Μιχάλη Κωνσταντίνου. Εξάλλου για τα προσόντα του Κροάτη μίλησε με κολακευτικά λόγια και ο Ράινερ Ράουφμαν. Και όταν επισημαίνει κάτι ο Γερμανός, πρέπει να τον ακούμε με ιδιαίτερη προσοχή.

*Τα ερωτηματικά, ωστόσο, κατά πόσον θα «πιάσει» ένας νέος παίκτης, έστω και πολύ καλός, σε μιαν ομάδα είναι σίγουρα πολλά. Προϋποθέσεις, καλύτερα, που έχουν να κάνουν με την προσαρμογή του στα νέα δεδομένα που θα βρει μπροστά του.

*Σε περίπτωση φυγής του Μιχάλη Κωνσταντίνου, ο Νεόφυτος Λάρκου θα ψάξει για ακόμη έναν επιθετικό. Αλλά άντε τώρα να βρεις άλλον Μιχαλάκη. Σωστά, ουδείς αναντικατάστατος, αλλά δεν είναι και το πιο εύκολο να ψάχνεις για παίκτη που θα σου σημειώνει 17 τέρματα σε μία σεζόν, σκοράροντας με την ίδια ευχέρεια τόσο με το κεφάλι, όσο και με τα πόδια. Ακόμη και όταν δεν το κάνει, «τραβάει» περισσότερο από έναν παίκτη πάνω του, φτιάχνοντας διαδρόμους για τους συμπαίκτες του.

*Κούνησε μαντίλι ο Στάθης Αλωνεύτης και θα είναι μεγάλη αγωνιστική απώλεια για την Ομόνοια, ωστόσο ενδεχόμενη φυγή και του Μιχάλη Κωνσταντίνου θα δημιουργήσει ένα μεγάλο κενό για τους τριφυλλοφόρους. Σ΄ αυτή την περίπτωση το έργο του Νεόφυτου Λάρκου δεν θα είναι καθόλου, μα καθόλου εύκολο. Τώρα, έχει μια έτοιμη λύση, πού να πάει να ψάχνει για νέο στράικερ; Τη στιγμή που διαθέτει στο ρόστερ του τον καλύτερο που έχει βγάλει η Κύπρος τις τελευταίες δεκαετίες. Γι΄ αυτό, με μια πιο ελαστική και διαλλακτική προσέγγιση στο θέμα της μείωσης του συμβολαίου του, μόνο οφέλη θα έχει η Ομόνοια...

Ανδρέας Σταυρινίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: