Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Μυαλά του 1960…

Τελικά, πολύ δύσκολα θα αλλάξουν κάποια πράγματα στην ποδοσφαιρική σκηνή του τόπου… Κάποιοι σύλλογοι, παρόλο που έχουν δυνατότητες και προοπτικές, εντούτοις δεν κάνουν βήματα μπροστά, γιατί οι άνθρωποί τους είναι «κολλημένοι». Συνεχίζουν να κουβαλούν μυαλά τού 1960…

Η διοίκηση γνωστού και παραδοσιακού συλλόγου αποφάσισε να προσλάβει υπεύθυνο για τις ακαδημίες, θέλοντας να επενδύσει σοβαρά σ’ αυτό τον τομέα, λόγω και των νέων δεδομένων στο διεθνές ποδόσφαιρο.

Συζήτησαν, λοιπόν, με ένα από τα καταλληλότερα άτομα, κάτοχο των απαραίτητων πτυχίων, που παρακολούθησε διεθνή σεμινάρια τα οποία παρέδωσαν κορυφαίοι στο θέμα της ανάπτυξης και προώθησης ταλέντων (Μπαρτσελόνα κτλ.) και με πείρα.

Η συμφωνία, όμως, χάλασε. Πού; Ο υποψήφιος ήθελε να έχει μόνο αυτός λόγο στην πρόσληψη προπονητών για τις ακαδημίες, ώστε να είναι της φιλοσοφίας του και να είναι επαγγελματίες στο φουλ. Η διοίκηση, ωστόσο, δεν ήθελε να ακούσει κάτι τέτοιο. Όλες οι αποφάσεις ήθελε να είναι υπό την αίρεσή της, φοβούμενη ότι ο επαγγελματίας μπορεί να έπαιρνε αποφάσεις σε βάρος φίλων και συγγενών... Άντε και καλή πρόοδο!

Φάνης Μακρίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: