Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Τ' ακούσαμε όλα για τον Γεωργίου, μέχρι κι ότι είπε στον Μιχάλη πως είναι τρίτη επιλογή

Οι οργανωμένοι υποστηρικτές της Ομόνοιας, στο πρόσφατο ανακοινωθέν τους (19/06), δεν περιορίστηκαν μόνο σε κριτική σε βάρος της διοίκησης. Εξέφρασαν και την απαίτησή τους να απομακρυνθεί ο υπεύθυνος του ποδοσφαιρικού τμήματος, Χριστάκης Γεωργίου!

Για όσους αφουγκράζονται το ποδοσφαιρικό παρασκήνιο του τόπου μας, δεν είναι δύσκολο να καταλάβουν γιατί το ζήτησαν αυτό.

Ο Χριστάκης Γεωργίου, ιδιαίτερα κατά τη λήξασα σεζόν, έχει γίνει αντικείμενο έντονου σχολιασμού στα ποδοσφαιρικά στέκια. Οι «κουτσομπόληδες» τον έχουν πιάσει στο στόμα τους ουκ ολίγες φορές.

Λέγεται (κυρίως από υποστηρικτές της Ομόνοιας) πως ο ρόλος του είναι να φροντίζει να πηγαίνουν όλα ρολόι για την ομάδα, όμως, σύμφωνα πάντα με τα όσα του καταλογίζουν… γυρίζει ανάποδα τους δείκτες. Με απλά λόγια, με τη στάση και τις μεθόδους του, πετυχαίνει ακριβώς το αντίθετο. Προκαλεί ανακατωσούρα στην ομάδα…

Στον Χριστάκη Γεωργίου έχουν καταλογίσει και την αποτυχημένη σύντομη θητεία που είχε στο τριφύλλι το ιερό τέρας της προπονητικής, Ντούσαν Μπάγεβιτς. «Έμπαινε συνεχώς στα πόδια του ‘Ντούσκο’, μετέφερε διάφορα στη διοίκηση και αναστάτωνε την ομάδα» λένε μεταξύ άλλων άνθρωποι που τον κατηγορούσαν…

Μέχρι κι ότι προκάλεσε επεισόδιο στην προπόνηση τον κατηγόρησαν. Φέρεται να αποκάλεσε τον Ρενχίφο «βόδι» ή κάτι τέτοιο, με αποτέλεσμα ο τελευταίος να ζητήσει εξηγήσεις και να πιαστούν στα χέρια.

Του έχουν αποδώσει ευθύνες μέχρι και για την αρνητική τροπή που είχε πρόσφατα το θέμα του Μιχάλη Κωνσταντίνου. Οι γνώστες του παρασκηνίου λένε πως κατά τη διάρκεια των  επαφών με τον διεθνή στράικερ για το θέμα της αναπροσαρμογής των οικονομικών όρων του συμβολαίου του, του είπε: «Είσαι τρίτη επιλογή…».

Οι κατηγορίες δεν τελειώνουν εδώ. Η στάση του Χριστάκη Γεωργίου, σύμφωνα με τα όσα διαδίδουν, τυγχάνει της εμπιστοσύνης κι απολαμβάνει της εύνοιας ατόμων που έχουν πολύ υψηλή θέση στην πολιτική ζωή της νήσου. Με απλά λόγια, προσπαθούν να πουν ότι είναι ένα κακομαθημένο παιδάκι που εκμεταλλεύεται με άσχημο τρόπο την εξουσία που του έχει δοθεί.

Ο γράφων δεν τα υιοθετεί όλα αυτά. Ούτε δεινός ρεπόρτερ της Ομόνοιας είναι, αλλά ούτε σε θέση να παρακολουθεί τους πάντες και τα πάντα, ώστε να ξέρει κατά πόσον ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Γνωρίζει όμως το εξής: Τα όσα λέγονται για τον Γεωργίου, είναι τόσο έντονα κι έχουν πάρει τεράστιες διαστάσεις, με αποτέλεσμα να προκαλούν προβλήματα στην ομάδα της Λευκωσίας.

Ίσως ο Χριστάκης Γεωργίου να είναι παρεξηγημένος. Ίσως ο υπερβολικός του ζήλος να παρεξηγείται και να παρερμηνεύεται. Ίσως να είναι το θύμα ενός βρόμικου πολέμου. Στην προκειμένη περίπτωση, όμως, αυτό πολύ λίγη σημασία έχει. Αυτό που έχει σημασία, είναι η διοίκηση του τριφυλλίου, στη συνέλευση της ερχόμενης εβδομάδας, να κάνει και κάτι άλλο. Εκτός από το ζήτημα της ψήφου εμπιστοσύνης (που ζητά από τον κόσμο), να θέσει και το θέμα του Χριστάκη Γεωργίου. Πρέπει ο Μιλτιάδης Νεοφύτου και οι συνεργάτες του στη διοίκηση, να πείσουν τα μέλη ότι διερεύνησαν το θέμα και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι όλα αυτά που ακούγονται για το διοικητικό στέλεχος της ομάδας τους, κινούνται στη σφαίρα της φαντασίας. Πως είναι αποκυήματα νοσηρών μυαλών…

Διότι αν το ζήτημα του Χριστάκη Γεωργίου δεν ξεκαθαρίσει, οι φήμες θα συνεχίσουν ανενόχλητες το δρόμο τους και θα διογκώνονται, όπως και τα σημάδια αυτοκαταστροφής…

Φάνης Μακρίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: