Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Αν η διοίκηση της Ομόνοιας πει απλά «προχωράμε ενωμένοι», το πρόβλημα θα επανεμφανιστεί

Δεν νομίζω ότι η απόφαση της διοίκησης της Ομόνοιας για να παραιτηθεί σύσσωμη και να συζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης στην προσεχή γενική συνέλευση του συλλόγου ήταν για τις εντυπώσεις. Ήταν μια κίνηση στο πλαίσιο της λογικής. Κι αυτό γιατί οι πράσινοι παράγοντες, βλέποντας την έντονη αμφισβήτηση από τον κόσμο που έμπαινε εμπόδιο στο έργο της για να καταστήσει ισχυρό το σύλλογο, δεν ολιγώρησαν.
Δεν αντιμετώπισαν με επιπολαιότητα το θέμα. Τα διοικητικά στελέχη, αναλογιζόμενα ότι ο σύλλογος χωρίς τον κόσμο στο πλευρό του δεν έχει ευοίωνο μέλλον, φρόντισε να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα: «Ή προχωράμε ενωμένοι ή τα παρατάμε και φεύγουμε».
Μόνο που η διοίκηση, όσο σωστά κι αν ενήργησε, δεν πρέπει να εφησυχάσει. Οφείλει να πείσει και τα μέλη του σωματείου ότι δεν υπάρχουν αρνητικές καταστάσεις που προκαλούν προβλήματα στην ομάδα (βλ. θέμα Χριστάκη Γεωργίου). Μόνο έτσι θα επιτύχουν πραγματική ενότητα. Γιατί, με ένα «προχωράμε ενωμένοι» και με τις πληγές να παραμένουν ανοικτές, το πρόβλημα θα επανέλθει δριμύτερο…
Φάνης Μακρίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: