Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Ο Κωνσταντίνου «ακτινογράφησε» την αντίπαλο του ΑΠΟΕΛ για λογαριασμό του «ΠΟΛΙΤΗ»


Με απλή και κατανοητή γλώσσα, χωρίς να πέφτει στην παγίδα των εξειδικευμένων αναφορών και δυσνόητων ορολογιών, ο Σάββας Κωνσταντίνου ακτινογράφησε την επικείμενη αντίπαλο του ΑΠΟΕΛ, Σλόβαν, για λογαριασμό του «Γ». Ο Κύπριος τεχνικός, κάτοχος του προπονητικού διπλώματος UEFA Pro, παρακολούθησε τηλεοπτικά τον σαββατιάτικο αγώνα της ομάδα της Μπρατισλάβας κόντρα στη Σένιτσα και υπέδειξε τα δυνατά κι αδύνατα σημεία της. Το συμπέρασμα που απορρέει από την έκθεσή του είναι ότι η συγκεκριμένη ομάδα δεν πρέπει να υποτιμηθεί επιθετικά, όμως έχει πολλά τρωτά σημεία στην άμυνα. Ας δούμε τι έγραψε ο 39χρονος προπονητής:


«Η ανάλυση αυτή έγινε από αγώνα τοπικού πρωταθλήματος και αφορά τον συγκεκριμένο αγώνα μόνο. Τα συμπεράσματα που καταγράφονται είναι αποτέλεσμα της απόδοσης σε αυτόν τον αγώνα. Για πιο ασφαλή συμπεράσματα, θα ήταν καλό να αναλύεται η απόδοση μιας ομάδας σε τουλάχιστον τρεις αγώνες.

Σύνοψη
Στην έναρξη ενός αγώνα, που πριν ξεκινήσει θεωρείτο ισοδύναμος και ντέρμπι, η Slovan παρουσιάστηκε πιο επιθετική, με περισσότερη θέληση για τη νίκη. Με πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας και γρήγορες επιθέσεις, κυρίως από τα πλάγια, προκάλεσε πολλά προβλήματα στην αντίπαλό της, δημιουργώντας πολλές ευκαιρίες για επίτευξη γκολ. Όλοι οι ποδοσφαιριστές συμμετείχαν στην επιθετική ανάπτυξη και λειτουργία της ομάδας. Είχαν συχνές αλλαγές πλευράς, χρησιμοποιώντας πότε τους κεντρικούς αμυντικούς και πότε τους αμυντικούς χαφ. Επίσης, χρησιμοποιούσαν συχνά τη διαγώνια πάσα, κυρίως από την αριστερή τους πλευρά προς τη δεξιά.

Πολλοί ποδοσφαιριστές επιχειρούν μακρινά σουτ. Στο πρώτο ημίχρονο που οι δυο ομάδες έπαιζαν 11 vs 11, η Slovan έκανε δέκα (10) τελικές προσπάθειες με έξι (6) διαφορετικούς ποδοσφαιριστές. Επίσης από δεξιά έγιναν επτά (7) σέντρες, πέντε (5) από τις οποίες έγιναν από τον δεξιό οπισθοφύλακα (18 Bakayoko), ο οποίος είναι αρκετά γρήγορος και προωθείται συνεχώς. Από αριστερά έγιναν επτά (7) σέντρες, τρεις (3)  από τις οποίες έγιναν από τον αριστερό οπισθοφύλακα, ο οποίος, αν και δεξιοπόδαρος, βγαίνει και αυτός για να πλαγιοκοπήσει. Από τη δεξιά πλευρά και οι δύο ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν είναι δεξιοπόδαροι. Ο Zofcak (No 10) είναι ο ποδοσφαιριστής που έχει την περισσότερη ποιότητα από πλευράς τεχνικής και είναι αυτός που οργανώνει το παιχνίδι της Slovan. Συγκλίνει συνεχώς στο κέντρο και παίρνει την μπάλα είτε από τους κεντρικούς αμυντικούς, είτε από τα αμυντικά χαφ οργανώνοντας τις επιθέσεις τους.
Στη δεξιά πλευρά, ο Milinkovic είναι αριστεροπόδαρος με καλή τεχνική κατάρτιση, δυνατό σουτ και πολύ καλά κτυπήματα στις στατικές φάσεις. Αρέσκεται στο να συγκλίνει με την μπάλα στα πόδια προς τα μέσα και να κάνει σουτ ή σέντρα - σουτ.


Πιο επικίνδυνος από τους δύο επιθετικούς είναι ο Sebo Νο 33, ο οποίος κυνηγά όλες τις φάσεις.
Αμυντικά, αν και δεν είχαν ιδιαίτερα προβλήματα στο συγκεκριμένο παιχνίδι, αφήνουν πολλές φορές τους δύο κεντρικούς αμυντικούς μόνους να καλύπτουν όλο το πλάτος του γηπέδου, αφού οι δύο ακραίοι μπακ παρασύρονται πολλές φορές και επιτίθενται και οι δύο ταυτόχρονα. Αν αγωνιστούν με τον ίδιο τρόπο στον αγώνα της Τρίτης, ο ΑΠΟΕΛ θα πρέπει να εκμεταλλευτεί αυτούς τους χώρους και να κτυπήσει τη Slovan σε αυτούς τους διαδρόμους.
Ο αριστερός κεντρικός αμυντικός τους (Νο 29 Doskouli) είναι ψηλός και καθαρίζει τις μπάλες στον αέρα, αλλά αργός με αργά γυρίσματα. Σε συνδυασμό με την επιθετικότητα του αριστερού οπισθοφύλακα από αριστερά, υπάρχει μια προοπτική για δημιουργία φάσεων.
Ο τερματοφύλακας παρουσίασε αστάθεια στις εξόδους του. Γενικά είναι αδύνατος τερματοφύλακας και με τη γενικότερη παρουσία του στον συγκεκριμένο αγώνα σίγουρα δημιούργησε ανασφάλεια τόσο στην ομάδα όσο και στον ίδιο ενόψει του αγώνα της Τρίτης».


ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ
* ΣΛΟΒΑΚΙΚΟ   ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 2011/2012
* SLOVAN ΒRATISLAVA vs FK SENICA
* 2η Αγωνιστική πρωταθλήματος
* Θεατές 3500
* ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ 3 – 2
* ΣΚΟΡΕΡ / 11’ 0-1 GALDOSIK , 15’ 1-1 αυτογκόλ , 58’ 2-1 GRENDEL, 66’ 2-2 KONA , 90΄3-2  HELENAIR
* ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΡΤΑ ΣΤΟ  40' / GALDOSIC (FK SENIKA)

Δεν υπάρχουν σχόλια: