Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Ο Στρατής και οι παράγοντες/προπονητές...

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ένωσης, Κώστας Στρατής, μάλλον είναι από τα λίγα διοικητικά στελέχη στον τόπο μας, που δεν έχει παρεξηγήσει το ρόλο του...

Σίγουρα θα έχετε ακούσει παράγοντες-ειδήμονες, που συμπεριφέρονται λες και κατέχουν το ανώτατο δίπλωμα προπονητικής, να κάνουν τους αναλυτές ποδοσφαίρου και να παρουσιάζονται «διαβασμένοι» σε όλα. Ναι, πολύ σωστά! Αναφερόμαστε στους ξερόλες που εκφέρουν άποψη για τα πάντα και συνήθως ξεσηκώνουν τον κόσμο με τις τοποθετήσεις τους.

Ε, λοιπόν, ο Στρατής δεν είναι ένας απ’ αυτούς. Ξέρει ότι η δουλειά του είναι διαφορετική. Περιορίζεται στα καθήκοντά του ως εκπρόσωπος Τύπου της Ένωσης και... ως εκεί!

Το απέδειξε μιλώντας στο αθλητικό συντάκτη Ανδρέα Βιολάρη, στο πλαίσιο ραδιοφωνικής εκπομπής του «Ράδιο Πρώτο». Ο συνάδελφος, ζήτησε από τον κ. Στρατή να αναφέρει τις εντυπώσεις του ως απλός θεατής του φιλικού αγώνα των Παραλιμνιτών με την ΜΤΚ Βουδαπέστης. «Δεν σας ζητώ να μου κάνετε τεχνική ανάλυση. Τις δικές σας εντυπώσεις» ρώτησε πολύ εύστοχα ο Ανδρέας. Ο Στρατής, όμως, όχι μόνο δεν θέλησε να κάνει τον ειδήμονα, αλλά ούτε καν μπήκε στη διαδικασία να πει την προσωπική του άποψη. «Δεν είναι η δουλειά μου και δεν είμαι το κατάλληλο άτομο για να τοποθετηθώ σε σχέση με τέτοια ζητήματα», είπε πάνω-κάτω...

Τι θα κάνουμε με τους άλλους που δείχνουν ανίκανοι να καταλάβουν ποιά είναι η δουλειά τους; Υπομονή... Γιατί απ’ ό,τι φαίνεται, ακόμα και οι πόλοι της γης να αντιστραφούν, αυτοί θα συνεχίζουν να κάνουν τους ειδικούς (και ταυτόχρονα να εκτίθενται) επί παντός επιστητού!

Φάνης Μακρίδης


Δεν υπάρχουν σχόλια: