Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Παίζουν με τη φλόγα οι Πάφιοι


Ο Αλέξανδρος Δημητρίου της ΑΕΠ δήλωσε τις προάλλες στον "ΠΟΛΙΤΗ" πως οι ομάδες που θα αντέξουν μέχρι τέλους τον ανταγωνισμό στο πρωτάθλημα της β΄ κατηγορίας, θα είναι αυτές οι οποίες θα έχουν και οικονομικές αντοχές.

Οφείλω να ομολογήσω πως δεν περίμενα να ακούσω τέτοια κουβέντα από ποδοσφαιριστή του ενοποιημένου σωματείου. Γιατί η ΑΕΠ σε ό,τι αφορά τα οικονομικά ζητήματα, δείχνει να παίζει με τη φλόγα...

Ως γνωστόν, κατά τα τελευταία δύο χρόνια, το μεγαλύτερο βάρος πέφτει στον Γιώργο Παπαέτη. Κι ο τελευταίος ουκ ολίγες φορές βρέθηκε στο τσακ να αποχωρήσει γιατί ένιωθε ότι κανένας δεν υποστήριζε επαρκώς την προσπάθειά του να «αιμοδοτεί» το σύλλογο.

Πέραν απ’ αυτό, η ΑΕΠ φαίνεται πως για μια ακόμη φορά υπερβαίνει τον αρχικό προϋπολογισμό (πέρσι είχε προϋπολογισμό στο 1,4 και στο τέλος άγγιξε το 1,8). Ενώ οι παράγοντές της δήλωσαν σε συνέλευση του σωματείου πως δεν πρόκειται να ξεπεράσουν τα 700.000 ευρώ (550.000 μισθολόγιο παικτών + 150.000 λειτουργικά έξοδα), εντούτοις εκτιμάται ότι πιθανόν να αγγίξουν το ένα εκατομμύριο.

Πρόσφατα υπήρξε παραδοχή πως ήδη ξεπέρασαν τις 700.000 ευρώ, ενώ όταν το ρόστερ θεωρείτο συμπληρωμένο κι ο Παπαέτης δήλωνε πως η ομάδα του στέκεται στην α΄ κατηγορία όπως ακριβώς είναι, ακολούθησε η μεταγραφή του Βάργκας!

Σημειώστε επίσης ότι ο Βάργκας, σύμφωνα με πληροφορίες, θα παίρνει ετησίως 55.000 ευρώ, ποσό διόλου ευκαταφρόνητο αν αναλογιστούμε τα σημερινά ποδοσφαιρικά δεδομένα και ότι η ομάδα θα αγωνίζεται στην β΄ κατηγορία, ενώ περίπου τα ίδια χρήματα θα δίδονται στους Ταλ και Κολί.

Υ.Γ. Με την ανακοίνωση της απόκτησης του Βάργκας, οι Πάφιοι γνωστοποίησαν κι ότι το βασικό στάδιο της προετοιμασίας στο εξωτερικό ματαιώνεται. Έτσι οι βάσεις για τη νέα ΑΕΠ θα τεθούν επί κυπριακού εδάφους. Μάλλον γι’ αυτή τη μεταγραφή, που δεν ήταν απαραίτητη σύμφωνα με τις δηλώσεις του Παπαέτη (είχε πει πριν αποκτηθεί ο Βάργκας ότι η ΑΕΠ θα μπορούσε να σταθεί στην α΄ κατηγορία), «θυσίασαν» την προετοιμασία στο εξωτερικό...

Φάνης Μακρίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: