Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Πρέπει να θυμόμαστε, ευθύνες δεν έχει μόνο ο κ. Χριστόφιας


Το ότι οι Κύπριοι για πρώτη φορά σηκώθηκαν από τους καναπέδες τους και φώναξαν για μια αδικία που συμβαίνει στην κοινωνία, αποτελεί τεράστια είδηση από μόνη της.

Όμως, οι μελετημένες κινήσεις-δηλώσεις και το διαίρει και βασίλευε των πολιτικών –κομμάτων και κυβέρνησης– από την ίδια την ημέρα της τραγωδίας στις 11 Ιουλίου, κατάφεραν και δημιούργησαν δύο ρεύματα στον κόσμο. Πλέον η λαϊκή κατακραυγή των πρώτων ημερών σε βάρος όλων των υπεύθυνων, τείνει να μετατραπεί σε έκφραση αντι-ΑΚΕΛισμού, την ίδια στιγμή που τα άτομα που πρόσκεινται στην κυβέρνηση, δείχνουν να χάνουν την ουσία και αντί να ασχολούνται με τις ευθύνες για το θάνατο 13 ατόμων, προσπαθούν με διάφορους τρόπους να πείσουν ότι η νυν κυβέρνηση δεν ευθύνεται ή ευθύνεται λιγότερο από τους προηγούμενους.

Το ένα εκ των πανό στο προεδρικό το βράδυ της Δευτέρας (18/07), που έγραφε «S300, Χρηματιστήριο, Κυπριακές Αερογραμμές, Ήλιος, Μολέσκης, Παπασάββας, Ζύγι», πρέπει να αποτελεί την κατεύθυνση των Κυπρίων αγανακτισμένων, οι οποίοι χρειάζεται να θυμηθούν πως τα έχουν με όλους όσους ευθύνονται, τόσο για την έκρηξη στη ναυτική βάση αλλά και για τις προηγούμενες αδικίες, απ’ όπου και να προέρχονται αυτοί, από ΑΚΕΛ, ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ ή αλλού.

Και μόνο αν κατηγορηθούν όλοι όσοι έχουν κάνει ατασθαλίες κατά του κόσμου τα τελευταία 50 και βάλε χρόνια, ανεξαρτήτου πολιτικής προέλευσης, οι φωνές στο Προεδρικό, στην πλατεία Ελευθερίας, στην Παλώδια, στο Διοικητήριο, θα αποκτήσουν πραγματικά παλλαϊκό χαρακτήρα.

Υ.Γ. Μαθαίνω πως υψηλά στελέχη της ΑΗΚ, αντί να δουν πως θα ενημερώσουν επιτέλους τον κόσμο για τις ώρες διακοπής του ρεύματος και ιδιαίτερα αυτούς που έχουν επιχειρήσεις και χάνουν λεφτά από την κατάσταση, ασχολούνται με κείμενα του Τύπου και εξαπολύουν «προειδοποιήσεις» κατά δημοσιογράφων. Αλλά είπαμε, εδώ είναι Κύπρος, δεν πρέπει να μας εκπλήσσει τίποτα.

Του Ηρόδοτου Μιλτιάδους

Δεν υπάρχουν σχόλια: