Τετάρτη 16 Απριλίου 2008

Πριν δυο εβδομάδες λένε οι Ισραηλινοί...

Μπέρδεμα με τον Λιόρ Ασουλίν... Άλλα μετέδιδαν χθες τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ στην Κύπρο, αλλά δημοσίευσαν χθες οι εφημερίδες στο Ισραήλ.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της οποίας τύχαμε στην Κύπρο, ο Λιόρ Ασουλίν έφυγε για την πατρίδα του αυτή την εβδομάδα χωρίς να πάρει άδεια από τη διοίκηση, προκειμένου να παραστεί στους γάμους του αδερφού του.

Εντελώς διαφορετικά ήταν τα όσα δημοσίευσε χθες μια από τις γνωστές εφημερίδες του Ισραήλ, η «Γεντιόθ Αχρονόθ». Συγκεκριμένα, με βάση τα δικά της στοιχεία ο Ασουλίν έφυγε από την Κύπρο για τον γάμο του αδερφού του πριν από δυο εβδομάδες! Έκτοτε αγνοείται.
Μάλιστα, ο τίτλος του σχετικού δημοσιεύματος στη γειτονική χώρα έχει ως εξής: «Ο Απόλλωνας ψάχνει τον Ασουλίν». Στο ρεπορτάζ φιλοξενούνται και δηλώσεις του προπονητή των κυανολεύκων της Λεμεσού, Γιόσι Μιζράχι: «Δεν είναι τόσο σημαντικό που λείπει, γιατί δεν μπορεί να προσφέρει στην ομάδα. Είναι τραυματίας. Όμως, η διοίκηση δικαιολογημένα τον περιμένει να επιστρέψει».

Ό,τι και να ισχύει, το μόνο σίγουρο ένα είναι. Από την πρώτη στιγμή που μεταγράφηκε στον Απόλλωνα, ο συνάδελφος από το Ισραήλ μας το είχε πει: «Μπορεί να πετύχει, μπορεί όμως και να αποτύχει γιατί δεν έχει και τόσο καλό χαρακτήρα».

Ήταν ενδεικτικά τα όσα γράψαμε στις 19 Ιανουαρίου «Όπως μας ανέφερε και συνάδελφος από τη γειτονική χώρα, ο Ασουλίν δεν έπαιξε την μπάλα που ήξερε στο πρώτο μισό της τρέχουσας περιόδου (10 συμμετοχές, 0 γκολ), ενώ ήταν από τους πρωταγωνιστές ενός σοβαρού πειθαρχικού παραπτώματος. Συνεπώς, οι της Χάποελ δεν ‘καίγονταν’ για να μείνει στην ομάδα... Το πειθαρχικό παράπτωμα σημειώθηκε λίγο μετά τον εκτός έδρας αγώνα της Χάποελ με την Άντερλεχτ για το ΟΥΕΦΑ. Το παιχνίδι στο Βέλγιο έγινε ημέρα Πέμπτη, ενώ η ομάδα του Τελ- Αβίβ είχε παιχνίδι τη Δευτέρα για το πρωτάθλημα του Ισραήλ. Την Παρασκευή το βράδυ, λοιπόν, ο Ασουλίν μαζί με τρεις άλλους συμπαίκτες του, παράκουσαν τον προπονητή εγκαταλείποντας τα δωμάτια του ξενοδοχείου στο οποίο κατέλυσε η αποστολή και... επισκέφτηκαν το καζίνο».

Κρίμα γιατί αδικεί τον εαυτό του. Σε κάποιες στιγμές έδειξε ότι μπορεί να κάνει μεγάλα πράματα στο γήπεδο. Το παρήγορο για τον Απόλλωνα είναι ότι με βάση τη συμφωνία που έκανε μπορεί να τον αποδεσμεύσει με τη λήξη της σεζόν χωρίς επιπλέον οικονομικό κόστος.

Φάνης Μακρίδης

Δημοσιεύτηκε στις 12/04/2008 στην εφημερίδα "ΠΟΛΙΤΗΣ"
Στήλη: "Ο Παρατηρητής"

Δεν υπάρχουν σχόλια: