Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Οικονομικοί εκβιασμοί;

Μας μπέρδεψε προς στιγμήν το Reuters (βουλγαρική έκδοση). Το πρωί μας ενημέρωνε πως η μεταγραφή του Μαρκίνιος στην Ανόρθωση μπλοκάρεται, αφού η Βουλγαρική Ομοσπονδία δεν έστελνε την μπλε κάρτα του παίκτη στην ΚΟΠ, λόγω οφειλών που είχε η ΤΣΣΚΑ Σόφιας. Την ίδια στιγμή, όμως, η Ανόρθωση και η Ομοσπονδία ενημέρωναν κι επίσημα πως δεν τίθεται τέτοιο θέμα, αφού σύμφωνα με τις θέσεις τους και η μπλε κάρτα αποστάλθηκε, αλλά και ο παίκτης δηλώθηκε για τους αγώνες στην Ευρώπη.

Προφανώς η Βουλγαρική Ομοσπονδία «εκβίαζε» τη ΤΣΣΚΑ Σόφιας, μέχρι που η τελευταία έδωσε διαβεβαιώσεις για εξόφληση των χρεών της...

Το σχετικό δημοσίευμα στην ηλεκτρονική έκδοση του Reuters, είχε ως ακολούθως: «Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Βουλγαρίας, ‘μπλόκαρε’ την μεταγραφή του Μαρκίνιος στην Ανόρθωση, για το λόγο ότι ΤΣΣΚΑ έχει απλήρωτες οφειλές σε διάφορα σωματεία, αποκαλύπτει το Reuters.  Ο 29χρονος Βραζιλιάνος, ο οποίος απέκτησε βουλγάρικη υπηκοότητα, είχε συμφωνήσει όπως είναι γνωστό τη Δευτέρα για τριετές συμβόλαιο με τους κυανόλευκους, όμως η Βουλγάρικη Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (BFU), καθυστερεί την ολοκλήρωση της μεταγραφής, ισχυριζόμενη πως ο σύλλογος από τη Σόφια χρωστά χρήματα σε τρεις τοπικές ομάδες! Η μεταγραφή μπλοκαρίστηκε επειδή η ΤΣΣΚΑ εξακολουθεί να χρωστά 421 χιλιάδες λεβ στη Σλίβεν (σ.σ. κάπου στις 215 χιλιάδες ευρώ).
Επίσης, η BFU αναφέρει πως η ΤΣΣΚΑ χρωστάει χρήματα και στην Τσερνομόρετς, αλλά και στη Σλάβια Σόφιας.
Η ΤΣΣΚΑ, πάντως, σύμφωνα με το δημοσίευμα, θα υποβάλει ένσταση στο δικαστήριο για να δικαιωθεί. ‘Ετοιμαζόμαστε να υποβάλουμε ένσταση στο κατηγορητήριο της Σόφιας, καθώς θεωρούμε πως οι ενέργειες της BFU είναι παράνομες και υποβαθμίζουν το πρεστίζ του σωματείου μας’, δήλωσε με επίσημη ανακοίνωσή του, ο πολυνίκης σύλλογος της Βουλγαρίας.
Η καθυστέρηση σαφώς επηρεάζει και την Ανόρθωση, η οποία θα ήθελε να χρησιμοποιήσει το συντομότερο δυνατό τον ποδοσφαιριστή, στις ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις.
‘Έχουμε απόλυτα έγκυρο συμβόλαιο με τον Μαρκίνιος και τη ΤΣΣΚΑ και θα έπρεπε να τον αποκτήσουμε εντός 30 ημερών, όπως προνοούν και οι κανονισμοί της UEFA’, δήλωσε σε Βουλγάρικα ΜΜΕ ο προπονητής των Αμμοχωστιανών, Στάνιμιρ Στόιλφ. Και πρόσθεσε: ‘Όμως η καθυστέρηση θα επηρεάσει τα πλάνα μας, καθώς θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε τον Μαρκίνιος στο Europa League’».

Δεν υπάρχουν σχόλια: