Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Στην Ανόρθωση έπρεπε να ξέρουν πως δεν είναι καιρός για οικονομικά ρίσκα

Έκλεισε ο Μαρκίνιος στην Ανόρθωση… Πολύ καλά για την «Κυρία». Ο βραζιλιάνικης καταγωγής ποδοσφαιριστής, φαίνεται να είναι αξιόλογη περίπτωση.
Το θέμα, όμως, είναι ότι η ομάδα της Αμμοχώστου ακριβοπλήρωσε τη μεταγραφή. Σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες, οι κυανόλευκοι έδωσαν στη ΤΣΣΚΑ Σόφιας 200 με 300 χιλιάδες ευρώ για να τους παραχωρήσει τον παίκτη, ενώ οι ετήσιες απολαβές τού τελευταίου θα ανέρχονται στις 200.000 ετησίως. Αν υπολογίσουμε ότι ο Μαρκίνιος υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας αλλά και τα μπόνους που θα παίρνει, τότε μπορούμε κάλλιστα να πούμε ότι η μεταγραφή του στοίχησε 1.000.000 ευρώπουλα.
Αν τα ποσά ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα (που δεν έχω λόγους να πιστεύω το αντίθετο), τότε σημαίνει ότι η διοίκηση της «Κυρίας» ξοδεύει αλόγιστα. Αναλογιστείτε μόνο τις εποχές που ζούμε, τα μέτρα που λαμβάνονται διεθνώς για να «πέσουν» τα υπέρογκα ποσά που δαπανώνται για μεταγραφές (βλ. κινήσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης), αλλά και τα χρέη των Αμμοχωστιανών…
Βέβαια, υπάρχει και η άλλη άποψη. «Αν τα αξίζει, γιατί όχι…» μου αντέταξε ένας φίλος, αφού πρώτα εξέφρασα τους προβληματισμούς μου. Προσπαθούσε να μου εξηγήσει ότι αν ο Μαρκίνιος αποδειχθεί λίρα εκατό για την ομάδα, τότε τα λεφτά δεν θα φαίνονται τόσα πολλά.
Σωστός ο φίλος, αλλά τι γίνεται αν ο Μαρκίνιος δεν της βγει της Ανόρθωσης; Τι γίνεται αν ο άνθρωπος δεν μπορέσει να προσαρμοστεί; Και θέτουμε αυτά τα ερωτήματα γιατί είδαμε πολλές φορές παικταράδες στην Κύπρο να μην τους… κάθεται το κλίμα και να μην μπορούν να αποδώσουν τα αναμενόμενα.
Κι επειδή υπάρχουν αυτές οι παράμετροι, τις οποίες δεν μπορούμε να αψηφήσουμε εύκολα, διερωτώμαστε: Αξίζει να ρισκάρεις τόσα λεφτά με τα υφιστάμενα δεδομένα;
Φάνης Μακρίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: