Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Ίσως δούμε μια νέα Σλόβαν



Το αμυντικογενές στήσιμο της Σλόβαν Μπρατισλάβας στο παιχνίδι (0-0) με τον ΑΠΟΕΛ για τον γ’ προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ ίσως να αποτελεί και μια ένδειξη για τον τρόπο που θα προσεγγίσει και η Ντεν Χαγκ το παιχνίδι με την Ομόνοια την Πέμπτη (28/07) για τον γ’ γύρο του Γιουρόπα Λιγκ.

Οι Ολλανδοί φοβούνται την κυπριακή ζέστη, θα παίξουν εκτός έδρας μπροστά από 16.000 οπαδούς της αντίπαλης ομάδας και έχουν το β’ παιχνίδι στην έδρα τους. Αυτοί είναι αρκετοί λόγοι για μια ομάδα να μην πιέσει από την αρχή.

Μπορεί ο Νεόφυτος Λάρκου να είπε ότι η Ντεν Χαγκ «είναι μια κλασική ολλανδική ομάδα, που παίζει επιθετικά σε κάθε γήπεδο», όμως δεν πρέπει να εκπλαγούμε αν το συγκρότημα του Μόρις Στάιν παίξει την Πέμπτη συντηρητικά, με προσοχή πρώτα στα μετόπισθεν. Άλλωστε διαφορετικός ήταν ο βαθμός δυσκολίας που είχε η Ντεν Χαγκ με την Τάουρας, όπου έπαιξαν επιθετικά, σε σύγκριση με αυτόν του ΓΣΠ. Γι’ αυτό και συμπλήρωσε ο κ. Λάρκου πως «αν θα παίξουν επιθετικά με μας, δεν το γνωρίζω αυτή τη στιγμή».

Για να σπάσει ένα πιθανό αμυντικό στήσιμο, χρειάζεται συνεχή επιμονή στο παιχνίδι, καλό έλεγχο της μπάλας από τους μεσοεπιθετικούς (θέλουμε να δούμε και άλλο από το ταλέντο του Άλεξ Ντα Σίλβα), έλεγχο του κέντρου από τους κόφτες και καλές τοποθετήσεις στην περιοχή από τον φορ. Οι σέντρες θα είναι λιγότερες, όπως είδαμε με την Κατάνια και αναμένουμε τους Εφραίμ και Χριστοφή να ψάχνουν με διεισδύσεις να τροφοδοτήσουν τον επιθετικό.

Ηρόδοτος Μιλτιάδους

Δεν υπάρχουν σχόλια: