Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Τα μαθήματα για τα προπονητικά διπλώματα, είναι για να βολευτούν κάποιες ομάδες

Με επιστολή του προς τον πρόεδρο της σχολής προπονητών της ΚΟΠ, Γιώργο Κούμα, ο Πανίκος Φαντούσης υπέβαλε την παραίτηση του από τη θέση του Αναπληρωτή Προέδρου της Σχολής Προπονητών Ποδοσφαίρου.

Αιτία γι’ αυτή την εξέλιξη, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στη γραπτή τοποθέτησή του, είναι το γεγονός ότι αποφασίστηκε χωρίς καν να ενημερωθεί ως στέλεχος της σχολής, ότι θα γίνουν συνδυασμένα σεμινάρια για απόκτηση διπλώματος UEFA Α και UEFA Β, αλλά και σεμινάρια (σε περίπου ένα μήνα) για το UEFA Pro.

Βάσει του λεκτικού που χρησιμοποιεί ο Πανίκος Φαντούσης, μπορούμε κάλλιστα να πούμε ότι αφήνει αιχμές πως η σχολή ποδοσφαίρου εκτελώντας εντολές ανωτέρων, διοργανώνει σειρά μαθημάτων για να βολέψει προπονητές συγκεκριμένων ομάδων.

«Η προκλητική αυτή διάκριση σε σχέση με τις περσινές μας αποφάσεις για Ανόρθωση (Όγιος), Ομόνοια (Μπάγεβιτς), ΑΕΠ ( Γιοβάνοβιτς), αλλά και για άλλους προπονητές σε μικρότερες κατηγορίες με προβλημάτισε ιδιαίτερα όπως είμαι σίγουρος και τον Σύνδεσμο Προπονητών. Δε θέλω να πιστεύω ότι οι αποφάσεις αυτές εντάσσονται στις φημολογίες περί δημιουργίας προπονητών αλληλοεξάρτησης, ομάδων δορυφόρων, με κατάληξη τη γάγγραινα του Κυπριακού Ποδοσφαίρου που δεν είναι άλλη από το στοίχημα» σημειώνονται μεταξύ άλλων στην επιστολή του Πανίκου Φαντούση.

Θα επανέλθουμε γιατί το θέμα χρήζει ανάλυσης κι έχει πολύ ενδιαφέρον...

Φάνης Μακρίδης

Δημοσιεύτηκε στον «ΠΟΛΙΤΗ» στις 04/06/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: