Κυριακή 7 Αυγούστου 2011

Οι "μπουκ" δίνουν την ΑΕΚ ως ακλόνητο αουτσάιντερ...

Μέχρι τις 18 Αυγούστου, οπότε θα πραγματοποιηθεί το πρώτο παιχνίδι της ΑΕΚ με τη Ρόζενμποργκ (εκτός έδρας), έχουμε καιρό… Αυτό, βέβαια, δεν εμποδίζει καθόλου τις γνωστές εταιρείες στοιχημάτων, οι οποίες ήδη προσφέρουν το παιχνίδι για πονταρίσματα…

Μια απ’ αυτές και η bwin, η οποία, πιο νωρίς απ’ όλες τις γνωστές (στην Κύπρο) εταιρείες ηλεκτρονικού ποδοσφαιρικού στοιχήματος, έχει καθορίσει αποδόσεις για τον εκτός έδρας αγώνα των Λαρνακέων με τη νορβηγική ομάδα.

Η bwin, λοιπόν, βάσει της απόδοσης που προσφέρει στους παίκτες του στοιχήματος, δίνει ως φαβορί της αναμέτρησης τη Ρόζενμποργκ. Η τελευταία, σε περίπτωση επιτυχίας αφήνει 1,50 (το 1 ευρώ, γίνεται 1,5), ενώ η ισοπαλία αποδίδει 3,6. Επιπλέον, δίνει πολύ λίγες πιθανότητες επιτυχίας στην ΑΕΚ, αφού η τιμή είναι στα 6,25!

Βέβαια, την τύχη ενός αγώνα δεν την καθορίζουν οι στοιχηματικές εκτιμήσεις. Προφανώς, η υπό αναφορά εταιρεία δίνει ως φαβορί τον νορβηγικό σύλλογο, επειδή δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης μεταξύ των δυο ομάδων (η Ρόζενμποργκ αγωνιζόταν στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ), ούτε επαρκή κριτήρια. Πρέπει να μέτρησε κυρίως η ιστορία της Ρόζενμποργκ στην Ευρώπη, αλλά και η απειρία των κιτρινοπράσινων στις διοργανώσεις της Γηραιάς Ηπείρου. Αυτό, ωστόσο, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι οι Λαρνακείς είναι υποδεέστεροι.

Και το σίγουρο είναι ότι η Σκανδιναβική ομάδα δεν είναι ακτύπητη στην έδρα της. Φέτος έχει δώσει επτά παιχνίδια στο «Λέρκενταλ Στάντιον», έχοντας 4 νίκες, 1 ισοπαλία και 2 ήττες. Μάλιστα, στην ειδική βαθμολογία για τα εντός έδρας παιχνίδια του Νορβηγικού πρωταθλήματος, η Ρόζενμποργκ κατέχει την 8η θέση…

Φάνης Μακρίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: