Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Τι είχε κάνει ο Ηλίας πριν υπογράψει με την Ομόνοια

Ο Ηλίας Χαραλάμπους, ένας παίκτης που μέχρι πρότινος φορούσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού της Ομόνοιας, αποχωρεί από το «Ηλίας Πούλλος». Χθες το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου της Λευκωσίας γνωστοποίησε ότι δεν είναι στα πλάνα της τεχνικής ηγεσίας.

Το ζήτημα που τίθεται είναι αν δικαιούται ο παίκτης να νιώθει αδικημένος, αφού ήταν μια από τις παλιότερες καραβάνες της Ομόνοιας. Αν δικαιούται να νιώθει «πεταμένος», ως ποδοσφαιριστής που πρόσφερε στο σύλλογο για αρκετά χρόνια.

Βάσει των όσων γνωρίζουμε, θα λέγαμε πως δεν πρέπει να έχει παράπονο από τη διοίκηση των πρασίνων. Γιατί κι ο ίδιος όταν φεύγοντας από τον ΠΑΟΚ και διαπραγματευόταν τη μεταγραφή του με την Ομόνοια, αναζητούσε την -οικονομικά- πιο συμφέρουσα λύση για το μέλλον του.

Ήταν κοινό μυστικό ότι πριν υπογράψει το συμβόλαιο της δεύτερης θητείας του με τους τριφυλλοφόρους (που τον ανέδειξαν και αποτέλεσαν το εφαλτήριο για τη μεταγραφή του στον ΠΑΟΚ), έκανε «παιχνίδια» με την Ανόρθωση.

Μάλιστα, οι πληροφορίες έλεγαν πως πήρε την προσφορά της μιας ομάδας και την παρουσίαζε στην άλλη, για να εξασφαλίσει συμβόλαιο με πιο υψηλές απολαβές.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο που ο πρόεδρος της Ομόνοιας, Μιλτιάδης Νεοφύτου, είχε δηλώσει (23/12/2010) τα ακόλουθα τον περασμένο Δεκέμβριο: «Θυμάμαι πανηγυρισμούς το 2008 όταν ανακοινώναμε ονόματα! Αλωνεύτης, Χαραλάμπους, Οκκάς... Λίγοι γνωρίζουν ότι τους βγάλαμε από γραφεία άλλης μεγάλης ομάδας».

Οι παίκτες με τη στάση που τηρούν σήμερα, έχουν καταστεί στυγνοί επαγγελματίες. Δεν λειτουργούν συναισθηματικά. Δεν μπορούν, λοιπόν, να έχουν την απαίτηση να τους φέρονται οι διοικήσεις των συλλόγων διαφορετικά. Ούτε οι οπαδοί μπορούν να απαιτούν να αντιμετωπίζεται ένας παίκτης με συναισθηματισμό. Τα πράγματα έχουν αλλάξει κι ο καθένας σκέφτεται καθαρά την πάρτη του.

Φάνης Μακρίδης

Δημοσιεύτηκε στις παρακηνιακές στήλες του "ΠΟΛΙΤΗ" την 01/06/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: